top of page
  • kvk569

Indbrud og forebyggelse

Kære Grundejer, Den seneste tid har vi desværre oplevet et stigende antal indbrud i Skjoldhøjparken.

Som en del af vores fællesskab er det vigtigt for os alle at sikre, at vores hjem forbliver trygge og beskyttede. Med stigende bekymringer om indbrud i området ønsker vi at samarbejde for at styrke vores fælles sikkerhed.


I 2020 lavede nogle politifolk en eksamensopgave omkring indbrud i skjoldhøjparken hvori der lægges vægt på en teori der fremhæver 7 punkter til forebyggelse.


  • Territorialitet - Få beboerne til at knytte sig til området og få ejerskab. På den måde vil beboerne overvåge og holde øje med fremmede som ikke passer ind i normalen

  • Overvågning - kan være flere ting, end bare direkte videoovervågning. Der findes naturlig, formel og mekanisk overvågning. Bebyggelsen og udendørsarealer i et område kan lægge op til en uformel naturlig overvågning. Det kan det opnås ved tilrettelæggelser af bebyggelse og udendørsarealer f.eks. ved at klippe hække mellem huse ned så man har bedre udsyn.

  • Adgangskontrol - Handler om at fjerne nogle af de kriminelles muligheder for at begå kriminalitet. Dette kan gøres ved at forhindre eller besværliggøre adgang til potentielle mål.

  • Target hardening - Er en strategi som i forbindelse med indbrud bygger på at man skal sikre sit hus bedre. Man kan forbedre sin skalsikring ved f.eks. at sikre man har gode låse, solide døre og vinduesrammer.

  • Activity support - Handler om at fremme positiv adfærd i byrummet. Det kan gøres blandt andet ved at fjerne høj beplantning, således det ikke kan bruges som gemmested for lyssky handlinger. Det kan også gøres ved at skabe steder, hvor beboer kan mødes f.eks. bålpladser, boldbaner eller legepladser

  • Renommé - Man skal fastholde et godt renommé for området. Hvis et område har et dårligt renommé, kan det være svært for beboer at fastholde en positiv indstilling og motivation til at vedligeholde området. Et dårligt renommé vil også holde ressourcestærke borgere væk fra området.

  • Vedligeholdelse - af det fysiske miljø indadtil og udadtil, vil signalere højt på niveau af social kontrol. Det vil ligeledes også styrke Renomméet556 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page